Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Restauratie Beleg van Woerden vordert gestaag

Logo Beleg van WoerdenDe restauratie van het schilderij 'Beleg van Woerden' is in volle gang en vordert gestaag. Restaurator Hans van Dam vertelt dat nu het schilderij is schoongemaakt, alle beschadigingen ...

goed zijn te zien. Alle overschilderingen zijn voor zover mogelijk verwijderd. De vorige 'restaurateur' heeft na de vernisafname verzuimd er een laag vernis overheen te zetten, alvorens de overschilderingen aan te brengen. Daardoor is op sommige plekken de latere verf in de originele gedrongen. Dit is niet te verwijderen zonder de originele verf te beschadigen. "Dus ik laat dit zo", zegt van Dam.

Verder is hij in het onderwater gezette deel boven de stad Woerden een paar dijkjes en wat bosjes of iets dergelijks tegen gekomen, die waren weggeschilderd. Er staan ook een paar vage figuurtjes op. "Die zal ik ietwat versterken", aldus de restaurator.

 

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties