Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

Vier nieuwe 'Tiny Forests' voor de stad Utrecht

Logo BoomIn Utrecht komen binnen 3 jaar vier zogeheten 'Tiny Forests'. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het college wil de “kleine bossen” bij voorkeur...

aanleggen in wijken waar nu nog weinig groen is. Wethouder Lot van Hooijdonk heeft met Petra Schut, regiodirecteur van IVN Natuureducatie de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. IVN wil samen met 24 Nederlandse steden honderd minibossen aanleggen tot 2021. Utrecht werd afgelopen augustus uit 55 inschrijvingen gekozen als één van de partnergemeenten van het IVN. Utrecht telt al twee Tiny Forests. Een aan het Muziekplein in Terwijde en de Cremertuin in Lombok.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties