Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking

Het is vandaag bewolkt en veel zon krijgen we niet te zien. Soms kan er wat lichte regen vallen. Er staat een matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt het 10°C. In de nacht klaart het op en daalt de temperatuur naar 5°C. Vrijdag is het eveneens bewolkt maar af en toe breekt de zon door. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 13°C is het een stuk zachter.

Foto: Mees - Mooi Woerden

meesj2587

Naar een regionale energiestrategie

klimaatakkoordIn het landelijke klimaatakkoord zal worden afgesproken dat lokale overheden samen een regionale energiestrategie maken. Hierin staat hoe de regio gaat bijdragen.... 

aan grootschalige energieopwekking tot 2030. Het Rijk beoordeelt of het voorstel voldoende bijdraagt aan duurzame energieopwekking op land. De eerste analyse laat slechts zien wat de mogelijkheden zijn.
Woerden maakt deel uit van een regio met andere gemeenten, waaronder Utrecht. De regio maakt met een energieanalyse-rapport waarin nog geen keuzes zijn gemaakt. Deze keuzes worden gezamenlijk gemaakt. Als eerste zal de Woerdense gemeenteraad zich erover buigen. Op 30 januari wordt het energierapport samen met andere U10 rapporten, toegelicht en besproken tijdens een openbare bijeenkomst voor raadsleden. Zodra het vervolgproces helder is wordt de raad gevraagd aan te sluiten bij de regionale energiestrategie U16.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties