Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Peilbesluit voor 5 gebieden goedgekeurd

Logo Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenDe termijn van de peilbesluiten van 5 gebieden in het gebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is met 5 jaar verlengd. De provincie Utrecht heeft de ...

verlenging goedgekeurd. Het gaat om de peilbesluiten voor De Tol, Langbroekerwetering, Kockengen, Driebruggen en Rijnenburg in de gemeenten Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Bodegraven-Reeuwijk. Het merendeel van deze peilgebieden is gelegen in het kwetsbare veenweidegebied, een gebied waar het waterschap actief betrokken is bij initiatieven om de bodemdaling te vertragen.

Ontwatering van de polders in het veenweidegebied draagt bij aan de bodemdaling. Door zorgvuldig het waterpeil te beheersen kan bodemdaling vertraagd worden. Een verlenging geeft de mogelijkheid om in te springen bij problemen in het veenweidegebied.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties