Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Molkenboer: achtergrondjournalistiek belangrijk

Logo Computer toetsenbord1Er zou meer aandacht moeten komen voor gedegen achtergrondjournalistiek en mediawijsheid in het onderwijs. Dat zei burgemeester Victor Molkenboer in zijn nieuwjaarspeech.

Volgens Molkenboer kàn en zàl het anders moeten, willen we het nieuws kunnen blijven vertrouwen. Hij hekelde de wijze waarop wordt ingespeeld op angsten, al dan niet begeleid door commentaar van zogenaamde deskundigen. Kwaliteitskranten en zenders hebben het volgens Molkenboer steeds meer moeite nieuws tijdig te duiden of fake news te ontmaskeren. Hij zegt blij te zijn dat de gemeenteraad het initiatief heeft genomen te kijken hoe ze aan een betere nieuwsvoorziening een stimulans kan geven.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties