Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Scholieren spelen Europees Parlement na

Logo Model Europees ParlementIn het Huis voor de provincie zijn deze week de provinciale voorrondes gestart van het Model European Parliament. Negen middelbare scholen uit Utrecht vormen in deze wedstrijd ...

het Europees parlement en debatteren over maatschappelijke onderwerpen. Het doel van deze debatten is om jongeren meer politiek bewust te maken en inzicht te geven in de werking van de Europese Unie.

De wedstrijd duurt drie dagen en aan het einde wordt een tiental leerlingen uitgekozen die doorgaan naar de landelijke rondes. Veel maatschappelijke onderwerpen zullen de revue passeren waaronder landbouw, volksgezondheid, zelfbeschikking en LHBT. Er doen negen scholen elk met zes leerlingen mee die de functie krijgen van delegatie- of commissielid. Ook levert elke school journalisten die van alles verslagen, interviews en films maken.

Foto: Provincie Utrecht
02 debatteren

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties