Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Geen regenboogvlag in Montfoort en Oudewater

Logo RegenboogvlagIn Montfoort en Oudewater is de regenboogvlag niet gehesen als protest tegen de Nashville-verklaring. Dit in tegenstelling tot Woerden en De Ronde Venen waar de vlag wel in top hangt.

Montfoort zegt als regenbooggemeente elke dag voor alle rechten van zijn inwoners op te willen komen. In Oudewater is besloten tijdens de nieuwjaarsreceptie een reactie op de Nashville-verklaring te geven.

Via Facebook laat de SGP-burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve, weten zich niet te herkennen in de Nashville-verklaring en deze dan ook niet te onderschrijven. 'In Oudewater mag je zijn wie je bent. We willen een inclusieve gemeente zijn. Dat vind ik heel belangrijk. In plaats van polarisatie via eenzijdige verklaringen, pleit ik voor een respectvolle en open dialoog', aldus Verhoeve.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties