Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Universiteit stopt verkoop waterflesjes

Logo Flesje waterDe Universiteit Utrecht wil de hoeveelheid plastic afval verminderen en stopt daarom met ingang van februari met de verkoop van plastic waterflesjes uit de automaten. Omdat er in Nederland ... 

kwalitatief uitstekend water uit de kraan komt, vindt de onderwijsinstelling deze flesjes overbodig. Men wil zo een bijdrage leveren aan minder CO2 uitstoot en dat past bij de ambitie van de universiteit om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Er zijn voldoende drinkwaterpunten in het gebouw waar de studenten hun eigen flesje kunnen vullen.

Er worden nog wel zogenaamde BOGO flessen verkocht. Dit zijn herbruikbare flessen waarbij voor iedere verkochte fles een exemplaar wordt gedoneerd aan een schoolkind in een ontwikkelingsland.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties