Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Reem Bakker: Lokale democratie werkt niet goed

Logo Reem BakkerFractie Bakker maakt zich zorgen over het functioneren van de democratie in Woerden en heeft hierover vragen gesteld aan het college. De noodzakelijke controlemechanismen ...

werken niet of worden door het gemeentebestuur buitenspel gezet.
Aanleiding is een brief van de provincie Utrecht waarin gesteld wordt dat de hoge schuldenpositie van de gemeente Woerden een risicofactor vormt en dat in de begroting 2019 een aantal besparingen op loonkosten onvoldoende zijn gespecificeerd. Raadsvragen hierover zijn door het college van de hand gewezen. Een door de oppositiepartijen ingediende motie om de schulden te beperken haalde het niet doordat steun vanuit de coalitie achterwege bleef.

Bakker vindt dat het college te weinig weerstand krijgt om de lokale democratie goed te laten functioneren. Dit komt volgens hem door kritiekloze coalitiepartijen en het al een jaar lang ontbreken van een adviserende rekenkamercommissie.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties