Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

In de ochtend is het bewolkt. In de middag breekt geleidelijk de zon door. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. Het kwik komt niet veel hoger dan 12°C. De nacht verloopt helder en daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. Zondag is er een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot matige wind wordt noordwest. In de middag geeft de thermometer 10°C aan.

Foto: Mees en voorjaarsbloemen in Woerden.

meesj2606

 

Reem Bakker: Lokale democratie werkt niet goed

Logo Reem BakkerFractie Bakker maakt zich zorgen over het functioneren van de democratie in Woerden en heeft hierover vragen gesteld aan het college. De noodzakelijke controlemechanismen ...

werken niet of worden door het gemeentebestuur buitenspel gezet.
Aanleiding is een brief van de provincie Utrecht waarin gesteld wordt dat de hoge schuldenpositie van de gemeente Woerden een risicofactor vormt en dat in de begroting 2019 een aantal besparingen op loonkosten onvoldoende zijn gespecificeerd. Raadsvragen hierover zijn door het college van de hand gewezen. Een door de oppositiepartijen ingediende motie om de schulden te beperken haalde het niet doordat steun vanuit de coalitie achterwege bleef.

Bakker vindt dat het college te weinig weerstand krijgt om de lokale democratie goed te laten functioneren. Dit komt volgens hem door kritiekloze coalitiepartijen en het al een jaar lang ontbreken van een adviserende rekenkamercommissie.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties