Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en avond raakt  het verder bewolkt. Er staat een zwakke zuidenwind. Vanmiddag wordt het 5°C. In de nacht zijn er opklaringen en daalt het kwik naar -2°C. Zaterdag eveneens  een mix van wollen en opklaringen. De matige wind wordt zuidoost. De thermometer geeft n de middag 3°C aan.

Foto: Mees en kaal landschap

meesj651

Gouda dure stad om in te wonen

Logo Gemeente GoudaHet wonen in Gouda is ongeveer anderhalf keer duurder dan het wonen in een stad als Woerden. Een jaar in Gouda wonen kostte een eenpersoonshuishouden vorig jaar 915...

euro en een meerpersoonshuishouden 982 euro. Dit meldt deGouda.nl. Een van de belangrijkste reden hiervan is de rioolheffing. Tot 2014 leende Gouda geld om de kosten voor het riool op te brengen, de zogenoemde ‘rioolkredieten’. Stijgende rentelasten waren het gevolg.

Om deze situatie te keren besloot het College van B&W in 2014 rioolheffing te vorderen. Een veelgehoord argument voor de hoge rioleringskosten in Gouda is de verzakking. Onderhoud en beheer blijken op een zakkende veenbodem tot wel 2x zo duur zijn als op stevige grond.

In Gouda kostte de riolering vorig jaar 442 euro en in Woerden werd 185 euro rioolheffing berekend.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties