Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

De ochtend start zonnig en het vriest nog ligt. In de middag drijven er wolkenvelden over en zijn er opklaringen. De zwakke en later matige wind is oost. Vanmiddag komt de temperatuur tot aan de 3°C. In de avond en nacht is het vrij helder bij een minimum temperatuur van -2°C. Vrijdag verloopt bewolkt en er is maar weinig ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. Het kwik komt deze dag maar net boven het vriespunt uit.

Foto: Anno Visser in het park

meesj2496

Waterschap houdt waterniveau op zomerpeil

Logo WaterpeilIn een groot deel van het gebied van De Stichtse Rijnlanden blijft het water in de sloten voorlopig op het hoge zomerpeil, om op die manier de grondwaterhoeveelheid zoveel mogelijk...

aan te vullen. Dat heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden deze week besloten.

Uit metingen van half november blijkt dat de actuele grondwaterstand vijf tot veertig centimeter lager ligt dan het langjarig gemiddelde. Normaal gesproken gaan in de herfst de sloten naar winterpeil, maar door de extreem droge zomer is dat nu niet gewenst.

Alleen in het gebied ten westen en noorden van Woerden gaan de sloten wel naar winterpeil. In dit veenweidegebied liggen de grondwaterstanden zo'n vijf tot tien centimeter onder het langjarig gemiddelde. Daar speelt het probleem van de lage grondwaterstand dan ook minder.

Zoeken

IJsbaan Live

ijsbaan2018

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties