Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolk weer

Vandaag is het bewolkt en pas vanmiddag zien we af en toe de zon. Er staat een zwakke oostenwind. Met 14°C is het wel zacht. Vannacht wordt het helder en daalt de temperatuur naar 4°C. Zaterdag belooft een zonnige dag te worden. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: Mees

meesj2586

Waterschap houdt waterniveau op zomerpeil

Logo WaterpeilIn een groot deel van het gebied van De Stichtse Rijnlanden blijft het water in de sloten voorlopig op het hoge zomerpeil, om op die manier de grondwaterhoeveelheid zoveel mogelijk...

aan te vullen. Dat heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden deze week besloten.

Uit metingen van half november blijkt dat de actuele grondwaterstand vijf tot veertig centimeter lager ligt dan het langjarig gemiddelde. Normaal gesproken gaan in de herfst de sloten naar winterpeil, maar door de extreem droge zomer is dat nu niet gewenst.

Alleen in het gebied ten westen en noorden van Woerden gaan de sloten wel naar winterpeil. In dit veenweidegebied liggen de grondwaterstanden zo'n vijf tot tien centimeter onder het langjarig gemiddelde. Daar speelt het probleem van de lage grondwaterstand dan ook minder.

Zoeken

Opening RPL studio

23 februari officiële opening van de vernieuwde RPL studio

radiostudio

De verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Viosvastgoed BV
J. Poolbeheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties