Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

De ochtend start zonnig en het vriest nog ligt. In de middag drijven er wolkenvelden over en zijn er opklaringen. De zwakke en later matige wind is oost. Vanmiddag komt de temperatuur tot aan de 3°C. In de avond en nacht is het vrij helder bij een minimum temperatuur van -2°C. Vrijdag verloopt bewolkt en er is maar weinig ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. Het kwik komt deze dag maar net boven het vriespunt uit.

Foto: Anno Visser in het park

meesj2496

Bakker: Te veel verkeersslachtoffers

Logo Ambulance5Er gebeuren in Woerden te veel zware verkeersongevallen waarbij scooterrijders en fietsers betrokken zijn. Het college van burgemeester en wethouders moet in actie komen om het aantal...

verkeersslachtoffers snel fors terug te dringen. Dat vindt fractie Bakker die daarover vragen gesteld heeft aan het college. De laatste drie maanden zijn er in Woerden zo’n 15 ernstige ongelukken gebeurd waarbij scooters of fietsers betrokken waren, vaak gepaard gaand met zwaar lichamelijk letsel.

“Dit kan zo niet doorgaan”, stelt Bakker. Er zijn in Woerden een aantal grote verkeersprojecten in voorbereiding, maar de recente ongevallen vonden juist op andere wegen plaats, zoals de Ridderstraat en de Waardsebaan. Daar worden echter geen maatregelen genomen. “De maat is vol!”, zegt Bakker. In Woerden moet dan ook snel een totaal verkeersveiligheidsplan komen.

Zoeken

IJsbaan Live

ijsbaan2018

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties