Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Opklaringen en bewolking

In de ochtend is het bewolkt. In de loop van de middag breekt nog even de zon door. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag loopt het kwik op naar 12°C. Vannacht is het eveneens bewolkt en later kan er mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 7°C. Donderdag is het grotendeels bewolkt en later op de dag zien we opklaringen. De zwakke wind blijft zuidwest. De thermometer geeft in de middag 13°C aan.

meesj501Foto: Mees - Later nog wat zon?

Grote stappen mogelijk bij afvalscheiding

Logo PMD ContainerHet is mogelijk om in Woerden nog grote stappen te zetten voor de vermindering van de hoeveelheid restafval. Dat zegt Monique à Campo, teammanager van het team Afval & Reiniging van de...

gemeente. In het restafval zit nog veel GFT, textiel, papier en PMD.

De gemeente is bekend met de belemmeringen die inwoners ervaren bij het scheiden van afval, vertelt de teammanager. De PMD containers zijn ondanks hun grote volume snel vol. Sinds begin dit jaar moet betaald worden voor het aanbieden van bouw- en sloopafval. En in hoogbouw is het scheiden van GFT voor bewoners lastig.

Voor 16 flatbewoners aan de Van Slingerlandtlanen loopt hiervoor nu een kleine pilot. Betere afvalscheiding is hard nodig. Niet alleen vanwege het milieu maar ook omdat er hogere belastingen komen op het verbranden van afval, aldus à Campo.

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties