Oldtimers-day

Vandaag op de radio
van 8.00 tot 20.00 uur

Oldtimersday

Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vrij zonnig weer

Het wordt vandaag wederom een dag met veel zon. Er staat een meest zwakke zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 9°C. De nacht verloopt helder. De temperatuur daalt tot even onder het vriespunt. Ook zaterdag levert een zonnige dag op. De matige wind wordt oost. Evenals vandaag wordt het 9°C.

Foto: Tonnie Morsink. Kleur en nog blad

meesj2476

Grote stappen mogelijk bij afvalscheiding

Logo PMD ContainerHet is mogelijk om in Woerden nog grote stappen te zetten voor de vermindering van de hoeveelheid restafval. Dat zegt Monique à Campo, teammanager van het team Afval & Reiniging van de...

gemeente. In het restafval zit nog veel GFT, textiel, papier en PMD.

De gemeente is bekend met de belemmeringen die inwoners ervaren bij het scheiden van afval, vertelt de teammanager. De PMD containers zijn ondanks hun grote volume snel vol. Sinds begin dit jaar moet betaald worden voor het aanbieden van bouw- en sloopafval. En in hoogbouw is het scheiden van GFT voor bewoners lastig.

Voor 16 flatbewoners aan de Van Slingerlandtlanen loopt hiervoor nu een kleine pilot. Betere afvalscheiding is hard nodig. Niet alleen vanwege het milieu maar ook omdat er hogere belastingen komen op het verbranden van afval, aldus à Campo.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties