Nieuwe schansen bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam

Nieuwe schansen bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam

In de afgelopen winter is er bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe schansen. In november begonnen vrijwilligers met het afbreken en begin december werd de eerste paal geslagen van de nieuwe schansen.

Afgelopen zaterdag waren drie springers, Bart van Weelden uit Oudewater, Reinier Overbeek uit Benschop en Haastrechter Daniël Cluistra tijdens hun eerste sprong live te zien via de Facebook pagina van Polsstokkerdam.

De schansen zijn op verschillende manieren verbeterd. Allereerst zijn ze onderheid, zodat deze niet verzakken in de grond. De grindbakken – waar de stok in wordt klaargezet – zijn vervangen door langere bakken waar zand in ligt en een andere belangrijke innovatie is dat de schans verrijdbaar is.

Verder zijn de schansen breder en zijn bamboe planken gebruikt. Bamboe is extra duurzaam en heeft als voordeel dat het iets veert, waardoor springers meer snelheid kunnen maken. Daarnaast zijn de schansen hoger gemaakt om zo te voldoen aan de optimale verhoudingen.

Het is overigens nog een groot vraagteken of het zomerseizoen van 2020 wel door kan gaan. Het lijkt erop dat sportwedstrijden tot 1 september zijn afgelast, maar daarna mogen hopelijk de springers in actie komen voor het Hollands en Nederlands Kampioenschap.

Foto’s: Amanda van de Geer.

0 Shares