Antonius Woerden

Motie bouwplannen Antonius toch niet uitgevoerd

Antonius Woerden

Motie bouwplannen Antonius toch niet uitgevoerd


De VVD Woerden maakt bezwaar tegen de afspraken die Woerden met het Antonius heeft gemaakt over de bouw van een gezondheidscentrum en woningen met een zorgvoorzieningen. Die zouden op het ziekenhuisterrein moeten komen.

In RPL Actueel zegt VVD raadslid Simone Onrust dat die afspraken in strijd zijn met een in het verleden aangenomen motie. Daarin is bepaald dat nieuwbouw alleen mogelijk is als er een oplossing komt voor de gezondheidszorg in Woerden. Ze doelt daarmee op een huisartsenpost en een afdeling spoedeisende hulp. Onrust kondigt aan daar vragen over te zullen stellen.

Wethouder Arjan Noorthoek erkent dat de nu getekende overeenkomst in strijd is met de aangenomen motie. Volgens Noorthoek kan het ziekenhuis niet in een huisartsenpost voorzien omdat de huisartsen daarvoor zelf verantwoordelijk zijn. Het verminderen van afdelingen spoedeisende hulp is een landelijke trend. Woerden voldoet niet aan de eisen om een dergelijke voorziening te hebben zegt hij.

Volgens Noorthoek betekenen de nu gemaakte afspraken over de voorzieningen die in het gezondheidscentrum komen wel een verbetering.

0 Shares