schiphol

Mogelijkheden voor het verleggen van vliegroute

schiphol

Mogelijkheden voor het verleggen van vliegroute

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk hoopt dat de route voor opstijgende vliegtuigen vanaf Schiphol iets naar het oosten verlegt kan worden. Zes jaar geleden is hiertoe een verzoek ingediend, maar dit werd afgewezen. Morgen krijgt het verzoek een nieuwe kans als het regioforum van de Omgevingsraad Schiphol het verzoek van Bodegraven-Reeuwijk voor het verleggen van de route behandeld.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van Ruimtelijke Ordening en Schiphol zegt in het AD dat hij iedereen inclusief de minister hierover gesproken heeft. Minister van Nieuwenhuizen heeft in november het Bodegraafse gemeentehuis bezocht.

De wethouder noemt het een proces van een lange adem, maar als het regioforum, waarin alle partijen zijn verenigd, een positief advies uitbrengt, is verleggen van de vliegroute mogelijk. Dit zou ook positieve gevolgen hebben voor Reeuwijk, aldus de wethouder.

Door de toenemende drukte op de Aalsmeer- en Zwanenburgbaan is er volgens Van den Heuvel nauwelijks meer een moment van relatieve rust en daarmee is de overlast zelfs voor een gemeente die op slechts 25 kilometer van Schiphol ligt groot.

0 Shares