coronavirus

Mogelijk coronavirus in Diakonessenziekenhuis Utrecht

coronavirus

Mogelijk coronavirus in Diakonessenziekenhuis Utrecht

In het Diakonessenziekenhuis in Utrecht zijn mogelijk twee patiënten besmet met het coronavirus. Eén van hen ligt sinds maandag in het ziekenhuis, de andere sinds afgelopen vrijdag.

In afwachting van de testresultaten worden de patiënten in strikte isolatie in het ziekenhuis behandeld en verzorgd. In overleg met het RIVM en GGD, regio Utrecht zijn uit voorzorg enkele maatregelen getroffen.

Zo wordt via een contactonderzoek in kaart gebracht welke medewerkers van het ziekenhuis contact hebben gehad met de patiënten. Zij worden continu gevolgd, maar mogen wel blijven werken zolang ze geen klachten hebben. Ook binnen de privéomgeving van de patiënten wordt naar personen gezocht die contact met hen hebben gehad. Zij kunnen ook zelf contact opnemen. Er is inmiddels een informatielijn.

Het ziekenhuis blijft gewoon open. Alleen personen die last hebben van koorts en/of verkoudheidsklachten én die in de afgelopen veertien dagen in een gebied zijn geweest waar het virus heerst of contact hebben gehad met een besmet persoon, worden verzocht niet te komen.

6 Shares