Moet er een logeerhuis komen?

Moet er een logeerhuis komen?

Hospice De Mantelmeeuw gaat onderzoeken of er in de gemeente Woerden een logeerhuis moet komen. Samen met andere partijen zoals de gemeente Woerden en Park Oudeland wil De Mantelmeeuw in gesprek gaan over de mogelijke realisatie van een logeerhuis.

RPL Actueel sprak hierover met Mirjam Bijlenga, directrice van stichting de Mantelmeeuw. Bijlenga stelt dat er vanuit de gemeente Woerden signalen zijn gekomen dat er behoefte is aan een logeerhuis. “Er moet iets georganiseerd worden, anders vallen de mantelzorgers om”.

Het logeerhuis is een welkome aanvulling op de bestaande voorzieningen, zoals het Zorgpension in het St. Antoniusziekenhuis. Waar het bij het zorgpension vooral gaat om het verlenen van zorg, gaat het bij het logeerhuis echter om een huiselijke sfeer te bieden “zodat mensen dit ervaren als een tijdelijke vakantie”. De mantelzorgers kunnen hierdoor weer wat tot rust komen.

Het logeerhuis staat nog in de kinderschoenen, aldus Bijlenga. Met het behoefteonderzoek wordt echter de eerste stap gezet richting realisatie van het logeerhuis.

6 Shares