Mobilee turnsters plaatsen zich voor halve finales NK

Mobilee turnsters plaatsen zich voor halve finales NK

Maar liefst zes turnsters van G.V. Mobilee Woerden hebben zich dit seizoen weten te plaatsen voor de halve finales van het NK turnen die in maart gehouden zullen worden.

Bij de senioren 2de divisie zijn dat Gemma van Leeuwen en Li Yuan Wolf. Zij turnden op drie 3 landelijke plaatsingswedstrijden, namelijk in Dokkum,  Alkmaar en Zierikzee. Gemma behaalde een bronzen medaille in Alkmaar en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Li Yuan bemachtigde haar kwalificatie door voldoende punten te bemachtigen in de drie plaatsingswedstrijden.

Rosanne Eertman turnt in de senioren 3de divisie. Tijdens de 3de plaatsingswedstrijd in Zierikzee behaalde Rosanne een bronzen medaille en kwalificeerde zich daarmee voor de halve finales. Tijdens deze spannende wedstrijd excelleerde Rosanne op de balk waar ze liet zien veruit de beste te zijn.

De Mobilee junioren 3de divisie Valerie Krijgsman, Noa Kompier en Tess Baldwin turnden goede voorwedstrijden in het Topsportcentrum van Rotterdam. Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd wist Valerie knap het zilver te bemachtigen, maar ook Noa en Tess turnden genoeg ranking punten bij elkaar voor een plaats in de halve finale.

Deze Mobilee turnsters bereiden zich de komende weken intensief voor op hun halve finales in Tilburg en Purmerend. Daar hopen zij een kwalificatie af te kunnen dwingen voor één van de meerkamp- of toestelfinales op het NK turnen.

Foto: Gemma van Leeuwen en Li Yuan Wolf

0 Shares