antonius ziekenhuis

Minister: Terugdraaien besluit ziekenhuis niet realistisch

antonius ziekenhuis

Minister: Terugdraaien besluit ziekenhuis niet realistisch

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg begrijpt de zorgen van de bewoners van Woerden over de aanpassingen van het zogeheten ‘zorglandschap’. Terugdraaien van de besluiten die er genomen zijn over onder andere het ziekenhuis in Woerden is echter volgens hem niet realistisch.

Dit schreef de minister dinsdag aan de Tweede Kamer als reactie op een petitie van de werkgroep Zorg voor Woerden over het niveau van de medische zorg. De minister verwacht wel dat de bestaande zorgen op termijn kunnen worden weggenomen.

Wijzigingen in het zorgaanbod en de bijbehorende onzekerheden gaan volgens de minister hand in hand met het bieden van zekerheden dat patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat betekent in sommige gevallen dat burgers zorg ontvangen op plaatsen die verder van huis liggen, maar die wel van betere kwaliteit is.

De raad van bestuur van het ziekenhuis is volgens de minister samen met de zorgverzekeraar verantwoordelijk voor het maken van keuzes rondom de organisatie van het zorgaanbod en de locatie daarvan.

131 Shares