trein

Minder treinen door corona

trein

Minder treinen door corona

De NS heeft besloten vanaf aanstaande zaterdag volgens een nieuwe basisregeling te gaan rijden. Door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het aantal reizigers drastisch gedaald. Ook moet er zorgvuldig omgegaan worden met het inzetten van personeel om hen gezond en fit te houden.

Vanaf zaterdag rijden er vanaf ieder station in Nederland, in alle richtingen, twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein rijdt blijft dit zo.

Op slechts enkele verbindingen, zoals Schiphol – Venlo, Arnhem – Den Helder, Maastricht – Eindhoven en Enschede – Utrecht rijden intercity’s, verder rijden er alleen sprinters, die op elk station zullen stoppen. Er rijden geen nachttreinen. Ook het internationale treinverkeer zal worden aangepast.

De NS raadt aan om reizen goed te plannen via de NS Reisplanner of de NS-app en rekening te houden met een langere reistijd.

In principe is op elk station ten minste één winkel en één Tickets & Servicebalie open. Op de website ns.nl/corona worden de actuele situaties vermeld.

1 Shares