Mandy Versteegt versterkt technische staf Sportlust ’46

Mandy Versteegt versterkt technische staf Sportlust ’46

Mandy Versteegt zal per direct de technische staf van Sportlust ’46 meisjes en vrouwen gaan versterken. Mandy is een bekende naam als het gaat om vrouwenvoetbal, zo speelde zij voor o.a. FC Utrecht, Ajax en Oranje. Sportlust ’46 is volgens Voorzitter Jan van den Heuvel dan ook heel trots om de naam van Versteegt aan de club te mogen verbinden.

Danielle Blonk, coördinator meiden- en vrouwenvoetbal, is ook enorm verheugd met de aanstelling van Versteegt. “Het is mooi dat we Mandy hebben kunnen strikken voor onze meiden- en damesafdeling. Met al haar ervaring en achtergrond als speelster zijn we ervan overtuigd dat ze een hele goede aanvulling op de huidige staf gaat zijn.

Mandy gaat o.a. de huidige trainers ondersteunen op het gebied van basis techniek en motoriek. Ook zal ze een actieve rol in de promotie van het meiden- en damesvoetbal gaan spelen“, vervolgt Blonk. “Het meidenvoetbal is de snelst groeiende groep binnen onze vereniging en hieromheen willen we heel graag een solide en professionele organisatie bouwen”.

Over Mandy Versteegt

De op 23 februari 1990 geboren Versteegt kwam in de jeugd zowel voor VEP als voor Sportlust ’46 in actie. Ze begon haar profcarrière bij FC Utrecht. Daar heeft ze vijf jaar op het allerhoogst niveau gespeeld. In deze periode won ze zowel de KNVB Beker als de Supercup. In 2012 verruilde ze FC Utrecht voor Ajax. Door twee doelpunten van Versteegt wonnen de Ajax vrouwen de eerste prijs uit de historie.

Versteegt debuteerde voor Oranje in een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, hier viel ze in de 86e minuut in voor Manon Melis. De Leeuwinnen verloren deze wedstrijd uiteindelijk met 2-1. In totaal kwam de Woerdense zesmaal in actie voor Oranje. Momenteel werkt Versteegt als Project Coördinator de nieuwe toekomst bij Ajax.

0 Shares