corona

Maatregelen coronavirus vandaag besproken

corona

Maatregelen coronavirus vandaag besproken

Vandaag voert burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden overleg over maatregelen in verband met het coronavirus. Molkenboer heeft gisterenavond spoedoverleg gevoerd met de Veiligheidsregio Utrecht.

Maatregelen waarvan nu al duidelijk zijn dat die ook het Woerdens maatschappelijk leven zullen raken, zijn sluiting van het Theater het Klooster en het Stadsmuseum. Ook sommige kerkgenootschappen hebben besloten geen kerkdiensten of bijeenkomsten te houden. Burgemeester Victor Molkenboer benadrukt in RPL Actueel dat sluiting van gebouwen of het niet doorgaan van evenementen, verplicht is en geen vrijblijvend advies.

De gemeente Woerden neemt zelf ook maatregelen: medewerkers van de gemeente Woerden werken zo veel mogelijk thuis en raadsleden die verkouden zijn wonen geen vergaderingen bij. Zo was Wilma de Mooij van de SP donderdagavond niet bij de raadsvergadering. Reem Bakker van de Fractie Bakker riep op om voorlopig geen vergaderingen meer te organiseren. Toen dat voorstel geen bijval kreeg, verliet hij zelf de vergadering.

10 Shares