Lintschoten doet goede zaken

Lintschoten doet goede zaken

In de openingsfase was het Linschoten dat de klok sloeg. De ene aanval na de andere werd door Kamerik verijdeld ten koste van hoekschoppen. Tot drie keer toe kreeg Linschoten daaruit een goede kopkans, maar het vizier bij de luchtmacht stond deze middag niet op scherp. De grootste mogelijkheid was voor de altijd hardwerkende Nick de Kort, maar zijn lob was een metertje te hoog en belandde in het vangnet.

In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf werd de lont in het kruitvat gestoken, toen de arbiter plotseling floot voor het overschrijden van de zes seconden tijdslimiet. De indirecte vrije trap werd door Joey van Kouwen onberispelijk binnengeschoten (0-1). Met nog vier minuten tot het rustsignaal leken de gasten door het cadeautje met een voorsprong de rust in te gaan, maar uit een tegenstoot liet Luuk den Boer zich verleiden een sliding in te zetten. De Kamerik-aanvaller zag het aankomen en profiteerde er slim van. De daaropvolgende strafschop werd door hem zelf strak binnengeschoten: 1-1.

In de 81ste minuut kwam Linschoten uit een strafschop wederom op voorsprong. Dion Braakensiek wilde een hoekschop op doel koppen, maar werd onreglementair in de rug gesprongen door een Kamerikse verdediger. Daan Roozenboom eiste de bal op en stuurde de doelman de verkeerde hoek in (1-2). Dat beide heren een paar minuten later een negatieve hoofdrol zouden opeisen, wist toen nog niemand.

0 Shares