Deelauto Linschoten

Linschoten krijgt eigen deelauto die iedereen mag gebruiken

Deelauto Linschoten

Linschoten krijgt eigen deelauto die iedereen mag gebruiken

Inwoners van Linschoten kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een elektrische deelauto. Het initiatief komt van Ondernemersvereniging Linschoten, die her en der hoorde dat een deelauto in het soms slecht te bereiken Linschoten een uitkomst zou zijn. Na jaren plannen, staat de auto vandaag aan het einde van de middag klaar.

“We denken dat er behoefte aan is”, vertelt Eric Jan Hagoort, bestuurslid van de ondernemersvereniging. “In Linschoten rijdt maar één keer in het uur een bus. We zien veel tweede auto’s dagenlang op de parkeerplaatsen staan. Er bestaat best een kans dat mensen hun tweede auto wegdoen omdat ze straks de deelauto kunnen pakken. Dat hebben mensen in het dorp al aangegeven.”

Via een app kun je de auto reserveren, openen en sluiten. Een sleutel is er niet, de auto start via een startknop. De gebruiker betaalt drie euro per uur en nog iets extra’s voor elke gereden kilometer. In totaal kan de auto vierhonderd kilometer rijden voor ‘ie weer aan de laadpaal moet.

Vanmiddag om vier uur wordt de auto feestelijk onthuld op de Laan van Overvliet. Voorlopig staat er één deelauto maar een tweede is zo geregeld, vertelt Hagoort. “Wie weet staat er in de toekomst in elke wijk van Linschoten een deelauto.”

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met RTV Utrecht.

0 Shares