Kunstatelierroute past thema aan richting corona

Kunstatelierroute past thema aan richting corona

Het thema van de achttiende Atelierroute Groot Woerden in het eerste weekeinde van oktober heeft door de coronacrisis een nieuwe dimensie gekregen.

De organisatie had voor de Atelierroute in oktober het thema ‘Vrij’gekozen in verband met de bevrijding van 75 jaar geleden. Maar nu veel mensen binnen zitten in verband met het coronavirus, ziet de organisatie een nieuwe definitie van vrij: “Als corona de kop wordt ingedrukt is iedereen weer vrij.”

Het bestuur van de organiserende stichting hoopt dat kunstenaars uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld kans zien voor een actuele vertaling van het – overigens niet verplichte – thema en daarmee kans maken op de publieksprijs.

De route zelf is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Vorig jaar stonden er bijna zestig kunstschilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten en glas- en textielkunstenaars op de deelnemerslijst. Hun werk werd bewonderd door ongeveer vele honderden belangstellenden en behoort daarmee tot de drukstbezochte culturele evenementen in de gemeente.

De eerste aanmeldingen voor de route zijn al binnen. Inschrijven is nog mogelijk tot 17 mei.

Foto’s: Archief RPL Woerden

3 Shares