Scholencomplex Montfoort

Kritiek vanuit Montfoortse raad op communicatie rondom nieuw scholencomplex

Scholencomplex Montfoort

Kritiek vanuit Montfoortse raad op communicatie rondom nieuw scholencomplex

Het gros van de gemeenteraad van Montfoort heeft kritiek geuit op de communicatie rondom het nieuw te bouwen scholencomplex aan de Parklaan. Dat werd duidelijk tijdens een commissievergadering eerder deze week. “Deze manier van werken zit op het randje”, aldus raadslid Gerrit Burgers (Inwonersbelangen Montfoort Linschoten).

Vier omwonenden en belanghebbenden spraken tijdens de commissievergadering het college en de raad toe. Ze maken zich zorgen over de verkeersveiligheid als het nieuwe scholencomplex er straks staat. Verder beklagen ze zich over het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente.

Tóch een andere locatie

Er wordt al jaren gesproken over een nieuw scholencomplex in Montfoort waardoor drie scholen samen worden gevoegd. Eerst zou dat complex bij de sporthal komen te staan, maar in december van vorig jaar werd besloten dat het toch op de locatie aan de Parklaan, in de wijk Hofland, moet komen. Die beslissing viel omwonenden rauw op hun dak.

Wethouder Yolan Koster (Progressief Akkoord) liet eerder aan RPL Woerden weten wél genoeg te hebben gecommuniceerd. Volgens haar zijn er meerdere brieven gestuurd en stond het op de gemeentelijke pagina’s. Bewoners zeggen geen brief te hebben gezien.

‘Participatietraject te laat’

“Ik ben best geschrokken van de reactie van de insprekers”, laat Casper Schrijver (D66) weten. “Het college kan wel zeggen dat ze goed heeft gecommuniceerd maar nu horen we dat het niet zo is. Wat gaat het college hieraan doen?”. Ook forumlid Aad van der Veen (Lokaal Montfoort) vindt dat de communicatie beter moet.

Volgens de wethouder wordt er nu een participatietraject gestart, maar dat is volgens een aantal partijen te laat. “Als ik een inspreker zou zijn”, begint Ben van Eijk (CDA), “dan zou ik denken: volgens mij heeft het weinig zin gehad om hier redevoering te houden want er is al een besluit genomen.” Hij zegt niet zoveel vertrouwen te hebben in het proces.

De partijen dringen erop aan dat de wethouder met een gedegen reactie op de insprekers komt. Zij heeft dat toegezegd.

Lees ook: Montfoorters boos op gemeente vanwege nieuw scholencomplex in de wijk.

0 Shares