KNMI komt met weeralarm

KNMI komt met weeralarm

Het KNMI heeft code rood ofwel een weeralarm afgegeven voor het weer dat komende nacht en morgen overdag wordt verwacht. De waarschuwing geldt vanaf middernacht tot in ieder geval zondagavond.  

De komende uren gaat de regen die ons land vanuit het zuiden binnen komt, geleidelijk over in sneeuw. De hele zondag blijft het sneeuwen. In de regio waarin ook Woerden ligt, bestaat kans op 10 tot 20 cm sneeuw. Omdat het hard waait, kunnen sneeuwduinen ontstaan. Het wordt glad.

Code rood geldt als extreem weer wordt verwacht dat een grote impact op de samenleving heeft. Het weer kan daarbij voor schade, letsel en overlast zorgen.

De ANWB waarschuwt voor gladheid en adviseert niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. De NS heeft een winterdienstregeling ingesteld en rijdt met minder treinen.

Ondanks de overlast en gevaren die het weer met zich mee kan brengen, verheugen veel mensen zich op de sneeuw. Leveranciers van sleeën draaien overuren en ook naar het slijpen van schaatsen is veel vraag.

IJs waar op veilig geschaatst kan worden ligt er in de regio Woerden nog niet, maar met aanhoudende vorst die de komende dagen wordt verwacht bestaat de kans wel dat de schaatsen uit het vet kunnen worden gehaald.

De gemeente Utrecht heeft voor de grachten een vaarverbod ingesteld zodat het ijs kan aangroeien.

Foto: De Groene wereld

0 Shares