Jaco de Groot wint tweemaal in Linschoten

Jaco de Groot wint tweemaal in Linschoten

Jaco de Groot uit Kamerik heeft de twee wedstrijden, die gehouden werden op de schansen van polsstokvereniging Linschoten gewonnen. Zowel bij de strijd op woensdag, als die op zaterdag, moest hij in de voorrondes nog zijn meerdere erkennen in zijn jongere concurrenten, maar in de finales ging hij daar nipt aan voorbij.

De Groot wist uiteindelijk te winnen, omdat hij als enige voorbij de twintig meter sprong. Thomas van Midden werd tweede en Wilco van Amerongen pakte de bronzen plak.

Bij de dames is het dit seizoen stuivertje wisselen. Wendy Helmes heeft de leiderstrui in handen genomen, op gepaste afstand gevolgd door Demi Groothedde en Julia van Eijk.

Lucas van Eijk was dé verrassing van de wedstrijd. Met een persoonlijk record won hij bij de Junioren. Reinier Overbeek kwam na een aantal natsprongen op de tweede stek. Guus Hoogland werd derde

Bij de Jongens is al het hele seizoen spannend. Roy Velis won voor Mark van der Horst en Harmen Timmerarends die derde werd.

Suzanne Mulder won tot nu toe alles bij de Meisjes en daar kwam in Linschoten geen verandering in. Laura Maaijen won zilver en Lieke Stolwijk ging met brons naar huis.

Foto’s: Anno Visser

3 Shares