Jaco de Groot moest afhaken in Zegveld

Jaco de Groot moest afhaken in Zegveld

Bij het Zegvelds Kampioenschap moest de torenhoge favoriet Jaco de Groot met een kwetsuur de wedstrijd op de ‘eigen’ schans aan zich voorbij laten gaan. De fierljepper uit Kamerik kampte met een lichte enkelblessure, maar hoopt er de volgende wedstrijd weer gewoon bij de zijn om zijn partijtje mee te blazen.

Bij de Senioren nam Wilco van Amerongen de gouden plak mee naar Benschop, Rian Baas werd tweede en Thomas van Midden derde. Dymphie Baas liet bij de Dames Fabiënne Overbeek en Joriene Baas vanaf een flinke afstand toekijken.

Bij de Junioren weinig opwinding. Reinier Overbeek bevestigde zijn status als klassementsaanvoerder, op gepaste afstand gevolgd door Lucas van Eijk en Matthieu van Vuuren. Wijnan van Ingen uit Zegveld werd vierde en Woerdenaar Bas van Leeuwen zesde.

Mark van der Horst ging met de allerhoogste eer strijken bij de Jongens. De Schoonhovenaar had daar wel een nieuw persoonlijk record voor nodig. Guus Hoogland kaapte het zilver weg voor de neus van Hidde van Dam.

Thalina van der Wind versloeg bij de Meisjes Suzanne Mulder en Laura Maaijen. Rianne de Regt uit Linschoten werd vierde, net voor de Zegveldse Eline Kastelein.

Foto’s: Eric den Kordelaar – Wijnan van Ingen

0 Shares