In Woerden veel belangstelling voor zelf bouwen huis

In Woerden veel belangstelling voor zelf bouwen huis

Voor het zelf bouwen van een huis in Woerden blijkt veel belangstelling. Een groep van meer dan 30 jonge Woerdenaren zou graag in Snellerpoort gaan bouwen Er is zelfs een wachtlijst.

Dat bleek tijdens een avond voor leden van de gemeenteraad, over het zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO); ofwel zelf bouwen. De jongeren, verenigd in ‘CPO jong Woerden’, denken door zelf een aantal dingen te doen, goedkoper een huis te kunnen bouwen dan een projectontwikkelaar doet. Ze hopen daardoor voor een betaalbare prijs in Woerden te kunnen blijven wonen. Een CPO-project waarvoor binnenkort de eerste paal de grond in gaat is dat van zes woningen op de Amaliahof in Harmelen. Zeven jaar van voorbereiding waren nodig om eindelijk te kunnen beginnen.

Dat had te maken met het terrein waar gebouwd gaat worden. Er omheen staan al sinds jaar en dag woningen. Dat maakte dat inspraak- en andere procedures de start vertraagden. De woningen aan de Amaliahof moeten in de herfst van 2024 klaar zijn

.

0 Shares