In Woerden dit jaar al 50 lachgascilinders gevonden

In Woerden dit jaar al 50 lachgascilinders gevonden

Dit jaar zijn in de gemeente Woerden al 50 lachgascilinders gevonden. Vorig jaar waren dat er nog maar 5. Lachgas staat sinds dit jaar op de lijst van verboden softdrugs. Met ingang van deze maand worden in ons land de cilinders ingezameld via de afvalbrengstations, ofwel de milieustraten.

In Woerden haalden medewerkers van de afvalreiniging de afgelopen maanden gevonden cilinders op. Deze werden ingeleverd bij een afvalverwerkingsbedrijf in Nieuwegein. Daarmee week Woerden af van de werkwijze in veel andere gemeentes. Daar was het tot aan vorige maand meestal de politie die de cilinders inzamelde en via een gespecialiseerd bedrijf liet afvoeren.

Inwoners die een lachgascilinder vinden, kunnen die in Woerden bij het afvalbrengstation aan de Pijpenmakersweg inleveren. De gemeente Woerden draait op voor de kosten van de verwerking van de cilinders. Het Woerdense restafval gaat naar de VAR in Utrecht. Daar wordt vanaf vandaag steekproefsgewijs gecontroleerd of er lachgascilinders tussen het restafval zit.

0 Shares