In de eerste poulewedstrijd om de KNVB-beker had Rohda’76 weinig te duchten van Bernardus : 8.0

In de eerste poulewedstrijd om de KNVB-beker had Rohda’76 weinig te duchten van Bernardus : 8.0

,,Het was een leuke pot voetbal, het publiek heeft zich prima vermaakt én iedereen is heel gebleven,’’ concludeerde trainer Arjen Linstra na het eenzijdige duel met de vijfdeklasser uit Hazerswoude-Rijndijk.

Halverwege leidden de Bodegravers al met 7-0 en had het er alle schijn van dat de blauwhemden de 10-0 bekerwinst van vorig jaar tegen HDV zouden overtreffen. ,,In de rust heb ik er nog op gehamerd om het niveau ook in de tweede helft vast te houden,’’ kijkt Linstra terug. Dat gebeurde niet. De royale voorsprong bood de Koudekerker wel de mogelijkheid om een aantal spelers preventief te wisselen. Het meest opmerkelijke feit van de tweede 45 minuten was het succesvolle afstandsschot van Tygo Zwaan. De rake uithaal van de blonde middenvelder betekende zijn eerste treffer in de hoofdmacht in een officiële wedstrijd. De rest van de productie kwam op naam van Issam el Bouazatti (2) Siedrik Berends (2) Jorg Schreuder (2) en Mitchell van Waveren (strafschop).

Komende zaterdag 10 september gaat Rohda’76 op bezoek bij Woubrugge dat de eerste poulewedstrijd met 0-1 verloor van het Haagse BMT. Aanvang 14.30 uur.

Boban Lazic ontwijkt een sliding op de bal. Issam el Bouazatti kijkt toe. Foto Don van der Meer
0 Shares