IJskoude douche voor FC Oudewater

IJskoude douche voor FC Oudewater

Niet de energie crisis was de oorzaak van de koude douche die over de het Oudewaterse team werd uitgestort maar onderschatting werd de directe aanleiding tot deze nederlaag tegen de rode lantaarndrager uit Lisserbroek. Oudewater liet een enorme kans om in de top mee te draaien door de koude vingers glippen. Kagia dus trakteerde zichzelf deze Sinterklaas-zaterdag op de eerste overwinning in deze competitie en liet Oudewater beduusd achter. Een lange bal van keeper Van den Heuvel bereikte Sebastiaan Evers en vervolgens Sven Rietveld, deze aarzelde niet en bracht de 0-1 op het scorebord ( 28ste min.).

Na rust pakte Kagia de draad weer op maar kwam even niet verder dan een mislukte kopbal van De Graaf. Nadat acties van Kick van Zuijlen en Sven Rietveld smoorden in het Lisserbroekse verdedigingsblok was het Gijs de Graaf die in de 53ste minuut de wel verdiende gelijkmaker scoorde (1-1).

Dubieus vlaggen van de Lisserboekse assistent wierp wel de nodige vragen op en dat deed ook de enige echte inschattingsfout van de referee van dienst toen Nick van den IJssel binnen de “zestien” zeer onheus bejegend werd. Nadat een vrije trap van Rietveld naast het doel van Kagia verdween was het aan de overzijde (weer) De Graaf die wat liet zien, hij zorgde voor dolle vreugde in het Lisserbroekse door de 2-1 te scoren. Het alles uit de kast van de Oudewaternaren loonde dit keer niet, doelman Baars bleef zijn mannetje staan, pogingen van Simon la Lau, Sven Rietveld en Bart Griffioen ten spijt. Uiteindelijk kwam Oudewater van een koude kermis thuis.

0 Shares