kuvo

Honderden Woerdense kinderen naar museums

kuvo

Honderden Woerdense kinderen naar museums

De komende twee weken zullen ruim achthonderd basisschoolleerlingen uit Woerden en omstreken met bussen afreizen naar het Museumplein in Amsterdam voor een rondleiding in een van de grote museums, het Rijks-, het Stedelijk- en het Van Goghmuseum.

In de weken voor de rondleiding hebben de kinderen al heel wat geleerd over de kunst in het museum door middel van een digitale lessenserie in de klas. Museumpleinbus verzorgt voor KUVO de busritten naar Amsterdam.

Tijdens de rondleiding in het Rijksmuseum worden alle zintuigen van de leerlingen aangesproken en proeven ze specerijen uit verre landen, ruiken ze het atelier van Rembrandt, voelen ze hoe zacht de jurken van rijke dames zijn en ontdekken ze de geluiden van de Nachtwacht.

In het Van Goghmuseum zullen de leerlingen aan de hand van een interactieve rondleiding de ontwikkelingen in de stijl van Van Gogh ontdekken. En in het Stedelijk Museum ontdekken leerlingen de beroemde schilderijen van Piet Mondriaan en zelfs een complete slaapkamer van Gerrit Rietveld.

Ook maken de leerlingen tijdens een workshop een levensgrote compositie met een camera, beamer, grote kleurvlakken én zichzelf.

Foto’s: KUVO Woerden

5 Shares