Hollandse polsstokverspringers verliezen Tweekamp nipt

Hollandse polsstokverspringers verliezen Tweekamp nipt

Eens per jaar springen de polsstokverspringers in teamvorm. De beste Hollandse en Friese springers worden geselecteerd en zij vechten met elkaar uit welk team er beter is; Holland of Friesland. 

Afgelopen zaterdag werd de editie van 2022 versprongen op de nieuwe schansen in It Heidenskip (FR). Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en kwam zowel Holland als Friesland op voorsprong.

Hierbij lieten vanuit het Hollandse kamp Guus Hoogland en Reinier Overbeek zich zien met sprongen boven de 20-meter (resp. 20.20m & 20.26m). Bij de jongens was het Wessel Schenk die de verste sprong van de dag maakte. Mede door zijn 17.04 meter won de Hollandse jongensgroep met een verschil van 2.01 meter. 

Erwin Timmerarends zette als enige Hollander een 20-meter neer (20.09m), maar de andere senioren wisten geen potten te breken. Thuisspringers Sytse Bokma  en Rutger Piersma sprongen beide een nieuw persoonlijk record van resp. 21.13m & 20.22m. Lucas van Eijk zette hier nog een 19.61 meter tegenover, maar dit kon er niet voor zorgen dat het Friese kamp een totale voorsprong behield van 2.03 meter. Daarmee ging de winst dit jaar naar Friesland. 

De Friese en Hollandse springers zullen elkaar 6 augustus weer tegen komen op de Nationale Fierljep Manifestatie, ook in It Heidenskip. Aankomende week komen de springers in actie in Linschoten (6-7) en in Zegveld (9-7). Kijk voor meer informatie op www.pbholland.com 

0 Shares