Het Klooster en TechnoHUB slaan handen in één.

Het Klooster en TechnoHUB slaan handen in één.

Woerden – Theater het Klooster heeft in samenwerking met de TechnoHUB de familievoorstelling “Timtim” vertoond.

“Timtim” is een beeldende voorstelling voor het gezin met een groot gedeelte bouw creativiteit. Na de voorstellingen konden kinderen een eigen vogelhuisje bouwen.

Toon Kuijpers en Niels Kuiters laten in hun show een verhaal zien van vriendschap en hun passie; timmeren. “Een theatervoorstelling met een extraatje op een geweldige locatie..” vertelt Natasja Heemskerk, directeur van Het Klooster in een persbericht.

Dat deze theatervoorstelling in Het Klooster te zien was is te danken aan de samenwerking tussen De TechnoHUb en Het Klooster. Door samen te werken proberen zij jongeren op een zo vroeg mogelijke leeftijd te interesseren voor een technisch beroep.

Volgens Marlous Birkhoff, directeur van TechnoHUB, was het na afloop zelf timmeren van een vogelhuisje een groot succes.

Dat er meer mensen in de techniek nodig zijn is al een poos bekend maar waar ligt dat aan?

Volgens de cijfers van het CBS is in de laatste vier jaar, mensen met een technisch beroep gestegen met 2,4%, maar de complete beroepsbevolking met 6,3%.

De techniek loopt achter op de rest van de beroepsbevolking ondanks dat de vraag naar technische vakmensen alleen maar toegenomen is. Een van de grootste oorzaken is dat de startkwalificatie om te beginnen met een technische opleiding op MBO3/4 ligt. Er zijn volgens het UWV te weinig instromers van dit niveau.

Naast dat er minder mensen beginnen aan een technische opleiding, zorgt ook de toename van vraag naar technici voor een tekort. Door onderwerpen zoals de energietransitie (meer zonnepanelen en groene energie) en het woningtekort, zijn er extra mensen nodig.

0 Shares