Windmolens Reijerscop

Helikopter zet windmolenprotest Harmelen kracht bij

Windmolens Reijerscop

Helikopter zet windmolenprotest Harmelen kracht bij

Bewoners uit Harmelen hebben zaterdag op ludieke wijze geprotesteerd tegen de eventuele komst van windmolens in polder Reijerscop. Die windmolens moeten 240 meter hoog worden en dat zijn bewoners niet zitten. Om duidelijk te maken hoe hoog 240 meter is, werd er op die hoogte een helikopter ingezet. Er was ook een spandoek van dezelfde lengte gemaakt.

In juli besluit de gemeenteraad in Woerden wat ze gaat doen om energie in de gemeente op te wekken. Mogelijk komen er twee grote (of vier kleinere van 100 meter) windmolens in de polder. Ook is de gemeente voornemens om zonnepanelen langs de de snelwegen te plaatsen.

In Reijerscop zitten ze niet op de windmolens te wachten en daarom werd er geprotesteerd. De bewoners nodigden raadsleden uit om aan te sluiten en naar hun verhaal te luisteren. Ze nemen het de politici kwalijk dat ze tot zaterdag nooit persoonlijk zijn komen kijken in de polder. De aanwezige raadsleden werden verspreid over drie groepen en zijn in gesprek gegaan met bewoners.

Een windmolen van 240 meter is relatief hoog. De hoogste windturbine van Nederland, en zelfs van de wereld, staat op de Maasvlakte bij Rotterdam en is 260 meter hoog. Gemiddeld zijn windmolens in Nederland 100 meter hoog.

Bewoners zijn tegen de komst van windmolens.
De helikopter vloog op 240 meter om te laten zien hoe hoog de windmolens worden.

Lees ook: Windenergie verdeelt Woerdense coalitie.

0 Shares