groenwest

GroenWest gaat meer doen voor middeninkomens

groenwest

GroenWest gaat meer doen voor middeninkomens

Woningcorporatie GroenWest ziet dat huishoudens met een middeninkomen steeds vaker in de knel komen op de woningmarkt. Koop is te duur en voor de sociale huur is het inkomen voor deze groep  te hoog.

Daarom neemt de corporatie maatregelen om deze groep woningzoekenden te helpen bij het vinden van een passende woning. In onze regio heeft zo’n tien tot twaalf procent een middeninkomen. GroenWest wil meer kansen creëren voor deze grote groep woningzoekenden, die nu tussen wal en schip valt.

De woningcorporatie heeft onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn om deze groep woningzoekenden te helpen met extra aanbod. Karin Verdooren van GroenWest geeft aan dat men een groot deel van hun vrije sectorhuurwoningen met korting wil verhuren aan deze middeninkomens die een sociale huurwoning achterlaten.

De vrijkomende sociale huurwoning kan dan weer verhuurd worden aan een kandidaat met een passend inkomend. Daarnaast wil men bij nieuwbouwprojecten naast sociale huurwoningen ook een deel vrije sector huurwoningen bouwen en wordt de vrije ruimte binnen de woningtoewijzingsregels meer benut.

Foto: GroenWest

2 Shares