Gezondheidsaspecten windturbines moeten onderzocht

Gezondheidsaspecten windturbines moeten onderzocht

Het CDA en ChristenUnie-SGP in Woerden willen dat de gezondheidsaspecten van windturbines in de verdere uitwerking ook goed worden onderzocht als een gebiedskeuze wordt gemaakt. De gemeenteraad besluit deze maand over de geschiktheid van locaties voor het plaatsen van windturbines. De polder Reijerscop en de polder Barwoutswaarder zijn daarvoor in beeld.

Volgens CDA-fractievoorzitter Job van Meijeren gaat de belangrijkste zorg van inwoners over de gevolgen van geluid en slagschaduw. “In Woerden wordt al een grotere afstand van woningen, meer dan 500 meter, aangehouden dan elders in het land. Maar dat neemt de zorg natuurlijk niet weg”, zegt Van Meijeren.

“Het is belangrijk dat als de raad een volgende stap zet de zorgen van inwoners over gezondheid ook serieus worden onderzocht. Ook moet duidelijk worden welke maatregelen genomen kunnen worden om gevolgen tegen te gaan, zoals geluidsisolatie of slagschaduw-systemen. Deze worden wat ons betreft ook bekostigd vanuit opbrengsten van de opgewekte energie”, aldus de CDA-voorman”.

0 Shares