Gezellige polsstokdag in Vlist

Gezellige polsstokdag in Vlist

Zaterdag 21 mei hadden alle springers van de Polsstokbond Holland drie pogingen om een goede prestatie neer te zetten in de strijd om de ABZ Samenwerking Bokaal. 

Winnaar van de bokaal bij de senioren werd Rian Baas (Gouda) die met 20.86m een prachtige prestatie leverde. Jaco de Groot (Kamerik) kwam het dichtste in de buurt met 19.65m net voor de springers van Polsstokclub “De Vlist”, Lucas van Eijk (Haastrecht) 19.58m en Chris Anker (Vlist) 18.55m.

Hidde van Dam (Montfoort) stond lang aan de leiding met 18.98m na een prima reeks sprongen, maar Reinier Overbeek (Benschop) nam in de laatste sprong van de wedstrijd met 19.89m bezit van de ABZ Samenwerkingsbokaal bij de junioren. 

Bij de dames waren de verschillen gering Julia van Eijk (Haastrecht) miste de finale net met 13.13m. De leidster in het klassement Demi Groothedde  (Jaarsveld) sprong 13.50m, maar werd nog voorbij gesprongen door Joriene Baas (Oudewater) 13.68 m en de kampioene Fabiënne Overbeek (Benschop) met 14.20m.

De winnaar bij de jongens Wessel Schenk (Schoonhoven) sprong verder dan ooit door een nieuw persoonlijk record van 17.12m te springen en stond trots op het podium naast de andere kampioenen. Ook bij de meisjes een nieuwe kampioene Thalina van der Wind (Snelrewaard) met 13.49m. 

In de tweede klasse wedstrijd vielen de prestaties van Kimberly Slootjes-Engelhard (Haastrecht) 13.55m en Kevin de Jong (Stolwijk) 16.16m (persoonlijk record) op, die beide lieten zien dat ze in de eerste klasse willen gaan springen. Adriaan Lokhorst (IJsselsteijn) won bij de Jongens A in de 2e klasse en heeft zicht op promotie.

Bij de Jeugd in de ochtend wedstrijd was Julia van der Kleij (Bodegraven) met 9.41 m echt de beste en toe aan het trainen op de C schans waar ze met de meisjes groep onder aanvoering van vandaag de het met het leiderstenue gestarte Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) kan gaan springen. Gemma won de wedstrijd met 12.13m. 

In het ABZ de Samenwerking-klassement zijn 2 nieuwe leiders; Rian Baas bij de Senioren, Thalina van der Wind bij de Meisjes. Demi Groothedde (Dames), Reinier Overbeek (Junioren) en Jonathan Timmerarends (Jongens), behouden hun positie. 

Woensdag 25 mei 19.00u bent u van harte welkom in Vlist, waar een eerste klasse wedstrijd om de Hofman DME Techniek Bokaal wordt gesprongen.

Zaterdag 28 mei springen we in Zegveld. Kijk op www.pbholland.com voor de aanvangstijden, uitslagen en klassementen.

0 Shares