Gemma van Leeuwen plaatst zich voor NK sprongfinale

Gemma van Leeuwen plaatst zich voor NK sprongfinale

G.V. Mobilee Woerden turnster Gemma van Leeuwen heeft afgelopen weekend tijdens de NK meerkamp finale 2de divisie in Waalwijk een uitstekende prestatie geleverd. De turnster uit Harmelen wist zich na een reeks voorrondes door het hele land knap te plaatsen voor deze finale met de 36 beste turnsters. 

Gemma startte sterk op vloer (12.2 punten) en gaf daarna een perfect optreden weg op haar favoriete toestel sprong. Hier turnde zij een gehoekte en een gehurkte Tsukahara wat de jury kon waarderen met 12.8 punten. Genoeg om zich als derde te kwalificeren voor de NK toestelfinales die eind juni in het Rotterdamse Ahoy gehouden worden. 

Halverwege de meerkamp wedstrijd kon Gemma knap de koppositie innemen, maar helaas niet behouden. De jury was streng op het toestel brug waar Gemma niet al haar handstanden perfect aantikte. Tot slot liet een val van balk haar duikelen in het sterke deelnemersveld en werd ze 23ste. 

Naast een plek in de individuele meerkamp finale hadden de Mobilee turnsters zich ook knap met een team geplaatst voor de NK finales. In deze strijd werd Mobilee 12de van Nederland.

Foto van Wendy den Boer-van Geest

0 Shares