Gemeente Woerden evalueert proef fietsvrije Rijnstraat

Gemeente Woerden evalueert proef fietsvrije Rijnstraat

Het college van burgemeester en wethouders van Woerden heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de evaluatie van de proef om fietsers in de Rijnstraat te laten afstappen.

De Rijnstraat geldt als een zogeheten ‘shared space’ van voetgangers en fietsers, wat regelmatig leidt tot onveilige verkeerssituaties en incidenten. De gemeente vroeg fietsers daarom vier opeenvolgende zaterdag om af te stappen in de Rijnstraat. Deze proef is inmiddels geëvalueerd door middel van een (sociale) media onderzoek, ervaringen van en gesprekken door medewerkers en gesprekken met Stadshart en de Fietsersbond. Een meerderheid van de respondenten ziet de proef als een succes.

De Fietsersbond geeft echter aan dat er voor fietsers geen goed alternatief is. Ook vindt men de hekken die werden geplaatst niet bevorderlijk voor een gastvrije entree van de Rijnstraat. Daarom gaat de gemeente verrijdbare planten- en bomenbakken inzetten. Op basis van de resultaten van de proef zullen fietsers voortaan vaker worden gevraagd om af te stappen in de Rijnstraat.

0 Shares