Geen Cruyffcourt in Woerden

Geen Cruyffcourt in Woerden

Er komt geen Cruyffcourt in Woerden. Er is geen geschikte plek voor gevonden en in verhouding tot andere voorzieningen is een Cruyff Court heel duur, meldt het gemeentebestuur. Een Cruyffcourt is een klein voetbalveld met kunstgras waar iedereen gebruik van mag maken.

Ruim anderhalf jaar geleden hebben jongeren uit het Schilderskwartier de gemeente gevraagd om een Cruyffcourt aan te leggen. De jongeren vinden dat er te weinig te doen is voor de oudere jeugd. De sport- en ontmoetingsplekken die er zijn, voldoen niet aan hun wensen. Een Cruyffcourt wel, zo hebben de jongeren laten weten.

Uit onderzoek zou blijken dat de kosten voor zo’n voorziening hoog zijn. Een officieel Cruyffcourt kost al snel 265 duizend euro. Daarbij komen kosten voor het verplicht organiseren van evenementen op het veld. Het ombouwen van een bestaand speelveld van gras naar kunstgras kost zo’n 75 duizend euro. Daarbij komen er ook nog eens jaarlijkse onderhoudskosten van ongeveer 15 duizend euro.

De gemeente Woerden gaat verder onderzoeken aan wat voor sport- en ontmoetingsplekken jongeren behoefte hebben en wat er wel mogelijk is.

Redactie: Ton Verweij

0 Shares