Friesland troeft Holland af in Tweekamp

Friesland troeft Holland af in Tweekamp

Afgelopen zaterdag vond in het Friese IJlst de Tweekamp plaats, waarbij de beste polsstokverspringers van het Hollandse kamp het opnamen tegen de beste springers van het Friese kamp. Hierbij mogen er een bepaald aantal springers in elke categorie meedoen en worden de afstanden uiteindelijk bij elkaar opgeteld.

De Hollandse selectie was dit seizoen al erg goed in vorm en leek favoriet voor de wedstrijd, maar uiteindelijk won het Friese kamp met een verschil van 1.74 meter. Bij de Senioren maakte Nard Brandsma grote indruk. Wilco van Amerongen en Jaco de Groot werden tweede en derde.

Nog spannender was het bij de dames. Fabiënne Overbeek troefde behalve Wendy Helmes af, maar ook de Friese Anna-Jet Leyenaar. Er werd in slechts één categorie gewonnen door Holland en dat was bij de Jongens met smaakmaker was Roy Velis en klassementsleider Guus Hoogland. De twee moesten hun meerdere erkennen in Rutger Haanstra. Friezin Femke Rispens was bij de meisjes sterker dan Laura Maaijen.

Het grootste verschil werd gemaakt in de Juniorencategorie. De Friese junioren leverden hier prima prestaties. Thuisspringers Wietse Nauta en Jos Bethlehem wisten afstanden neer te zetten dicht bij hun persoonlijke records.

Hier tegenover stond een prima 18.80 meter van Reinier Overbeek, echter lieten de andere Hollandse junioren het afweten. In de laatste sprong van de wedstrijd kon Overbeek het verschil goedmaken, wanneer hij dik over de 20-meter zou springen, maar dit lukte hem niet, waardoor de Tweekampwinst in Friesland bleef.

Foto’s: Polsstokbond Holland

0 Shares