FC Oudewater wint van ASC

FC Oudewater wint van ASC

De bezoekers uit Oegstgeest kwamen naar het Oudewaterse met de beste bedoelingen, immers de laatste wedstrijden van de Ajax Sportman Combinatie, ooit opgericht in 1892 en als zodanig behorend bij de oudste clubs van Nederland, waren allen behoorlijk succesvol verlopen. De Oudewaternaren doen het tot nu toe ook niet zo slecht, slechts één verliespartij, maar alleen gelijkspelen loont ook niet echt. Deze zaterdag lieten de geelbuiken er geen twijfel over bestaan, ze waren de veel betere ploeg en lieten dit ook zien met prima voetbal. 3-0

Na een mooie aanval werden Jeroen van Bergen en zijn mannen achterin bij ASC te kijk gezet. Door goed spel van o.a. Tim Goes werd Evers een panklare bal voorgetoverd, hij faalde niet en bracht heel simpel de 1-0 op het scorebord (47ste min.). Oudewaters wingback Nick van den IJssel liet vervolgens Sean Goebel zijn hielen zien en besloot tot een schot, zijn droge knal was voorbestemd tot doelpunt, echter met een katachtige reactie zorgde Max van Wijk er voor dat de achterstand voor ASC niet nog groter werd. Vele aanvallen, een paar miskleunen bij het ingooien en een “praatkaart” (van der Neut) verder kwam de Oudewaterse ploeg toch op die verdiende grotere voorsprong. Griffioen en Goes combineerden zich uiterst fraai naar het Oegstgeester doel en de 2-0 was na een uurtje voetbal een feit.

 Een goed genomen vrije trap door Sven Rietveld leek gevaarloos over de achterlijn te verdwijnen, maar daar dacht Kick van Zuijlen anders over, met zijn eerder gememoreerde lenige lichaam zweefde hij, laag over de grond, naar de bal toe en scoorde zoals ooit Beb Bakhuys dat in de jaren dertig deed, (3-0, 74ste min.) Niels Dalenoord probeerde als een van de weinige Oegstgeesters nog wel iets met een schot, maar de bezoekers kwamen er echt niet meer aan te pas, met zeer veel balbezit en af en toe oogstrelend voetbal kreeg de Oudewaterse ploeg wat het verdiende, drie punten.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel. Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut, Kick van Zuijlen, Tim Goes (Wouter van Sprundel), Sebastiaan Evers (Menno Venhof), Sven Rietveld, Bart Griffioen, Lars Janmaat (Mike Rijsbergen) 

Wat onze weekpupil Lars van Vliet liet zien was ook van grote klasse. Het leek wel of de bal aan zijn voeten kleefde, wat een balvastheid! De doelman van ASC was kansloos, klasse Lars!!

0 Shares