FC Oudewater wint ruim van Gouda

FC Oudewater wint ruim van Gouda

De Goudse coach Tim den Haan had zijn jeugdige team zodanig neergezet dat er een verdedigingslinie van meestal vijf en soms zeven verdedigers op lijn stonden. Dat hield in dat de ploeg uit Gouda slechts bij vlagen iets in aanvallende zin wenste te doen. Balbezit was er hierdoor in grote mate voor de thuisploeg FC Oudewater.

De beginfase bestond aanvankelijk in hoekschoppen doordat er steevast een Gouds been in de weg stond. Doelman Heikoop moest eenmaal koppend een gevaarvolle situatie klaren en was paraat bij een doorbrekende Sven Rietveld. Laatstgenoemde stond halverwege de eerste helft ongewild aan de basis van het openingsdoelpunt. Hij zag zijn schotpoging door een Goudse verdediger geblokt worden en de bal voor de voet van Tim Goes belanden. Die haalde fraai uit; 1-0. Binnen de kortste keren bracht Gouda de gelijkmaker op het bord toen aanvoerder en oudste speler op het veld -Michel Bloemen- een ongelukkig tot stand gekomen hoekschop bij de tweede paal staand wist in te koppen; 1-1 (27e minuut).

Een hoekschop van Gouda vormde de inleiding tot een tweede goal. De botsing tijdens het luchtduel tussen Ivo Anbergen en Michel Bloemen leverde naast twee behandelingen uiteindelijk Oudewaters voordeel op doordat Anbergen sneller zijn rentree maakte en hiermee een bijdrage leverde aan het tweede Oudewaterse doelpunt. Zijn passje werd door Sven Rietveld aangevuld met een pass op maat naar Menno Venhof die doelman Heikoop kansloos liet; 2-1 (37e min.).

Het vaatje waaruit Gouda na de thee wenste te tappen, werd wel heel snel gesloten. Schuldige was Sven Rietveld. Zijn eerste twee inzetten leverde nog niets op, maar bij zijn derde poging was het raak in de linkerbenedenhoek; 3-1 (49e min).

Tussen de bedrijven door schoot Gouwenaar Erwin van der Wal nog in het zijnet. De aanhangers langs de lijn schrokken nog een keer wakker toen aanvoerder Menno Venhof 4 minuten voor tijd de 4-1 maakte.

FC Oudewater; Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Simon LaLau (46. Bram Noordman), Bob Appels, Jesper van der Zwart, Sjoerd Wiltenburg (63. Bart Griffioen), Tim Goes (Mike Rijsbergen), Ivo Anbergen, Nick van den IJssel (Wouter van Sprundel), Menno Venhof, Sven Rietveld..

0 Shares