FC Oudewater verliest van ASC

FC Oudewater verliest van ASC

FC Oudewater heeft dure punten laten liggen. Toen de Oudewaterse formatie de rust inging met een 0-1 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. Helaas moest er aan het einde van de wedstrijd geconcludeerd worden dat de vijf resterende wedstrijden gestreden dient te worden tegen degradatie.

Dominante eerste helft
Toen er om 15.00 uur werd afgetrapt in het zonnige, maar winderige Oegstgeest was al snel duidelijk hoe de wedstrijd zich zou voltrekken. De hechte defensie van ASC groef zich in, terwijl FC Oudewater het spel moest bepalen. Dit gebeurde naar behoren. De backs van ASC hadden hun handen vol aan de behendige Griffioen en Rietveld op de vleugels. Dikwijls werd het gevaarlijk, maar in echt grote kansen resulteerde het niet. Halverwege de eerste helft brak een bal dwars door het centrum van de Ajax Sportman Combinatie de wedstrijd open. Sebastiaan Evers ontving de bal, maar werd gevloerd door de defensief sterke Davey de Fauw: Penalty voor FC Oudewater. Dit was een kolfje naar de hand van Simon La Lau. De penaltyspecialist benutte de elfmetertrap feilloos en bracht de Oudewaternaren op een terechte voorsprong; 0-1. Het restant van de eerste helft werd gedomineerd door de Geelbuiken, maar pogingen van Venhof, Griffioen en Evers troffen net geen doel. Het hardwerkende ASC wist hier één kans tegenover te stellen, maar deze was niet besteed aan ASC-spits Rob Penders.

Matige openingsfase tweede helft
De toeschouwers kregen in de tweede helft een andere wedstrijd voorgeschoteld. Van meet af aan was te merken dat de spelers van FC Oudewater niet lekker uit de rust waren gekomen. Daarbovenop kwam ook nog het uitvallen van de meest dreigende aanvaller. Griffioen moest het strijdtoneel verlaten met een kwetsuur aan zijn onderbeen. Vervolgens ging het snel. De watervlugge Julian Jenner gaf een panklare voorzet voor de schietgrage voeten van Penders. Zijn inzet belandde tegen de touwen en uit het niets stond er in de 52e minuut 1-1 op het scorebord. De ploeg uit Oegstgeest rook bloed en binnen enkele minuten werd vanuit een voorzet de vrijstaande Jeroen Heubach bereikt. Hij legde de bal leep terug te leggen op Penders. De spits treuzelde niet en volleerde het leder hard tegen de touwen; 2-1. Hoewel de klap hard was, wist FC Oudewater de rug te rechten. Onder leiding van de ervaren Menno Venhof trokken de Oudewaternaren ten aanval. Zijn spectaculaire inzetten (een stiftje en omhaal) leverde op miraculeuze wijze geen gelijkmaker op en dus moest de jacht op een verdiende gelijkmaker door. 

Rommelig

Echter, de ploeg van Redel wist elkaar steeds minder goed te vinden. Het zorgde voor een rommelige fase, waarin ASC haar voordeel uithaalde. In de 72e minuut werd vanuit een corner van Tim Vincken het hoofd van verdediger Opdam bereikt. Zijn overduidelijke duw op Kick van Zuijlen werd niet gezien door de verder prima fluitende leidsman, waardoor hij de voor ASC bevrijdende 3-1 in kon knikken. FC Oudewater probeerde de laatste 20 minuten met man en macht de aansluitingstreffer te produceren, maar het mocht niet baten. Ook de langverwachte rentree van Ivo Anbergen bracht hier geen verandering in. De middenvelder liet zich zien door na een langdurende knieblessure als vanouds ‘zijn duels te pakken’. Een groot lichtpunt op een verder teleurstellende middag in Oegstgeest. Na de nederlaag zal er naar beneden moeten worden gekeken. Daar staan bijna allemaal clubs die FC Oudewater nog tegenkomt in de laatste vijf wedstrijden. Een voordeel?

0 Shares