FC Oudewater is klaar voor de competitie

FC Oudewater is klaar voor de competitie

Na een loodzwaar trainingskamp met name door het geringe aantal slaapuren in het Overijsselse Dedemsvaart,  mocht FC Oudewater op dinsdagavond aantreden tegen VVIJ uit IJsselstein. Na de eerste moeizame minuten begon Oudewater beter te voetballen. FCO wist middenvelder Walter van der Neut steeds vaker te vinden, waardoor hij het spel kon verdelen en de ploeg onder de druk van VVIJ uit kon voetballen. Ook Sven Rietveld en Bart Griffioen kwamen steeds vaker op de helft van de tegenstander in balbezit. Het zorgde achtereenvolgens voor grote kansen voor Griffioen. Na ongeveer een minuut of 35 spelen deed aanvoerder Menno Venhof dit wel. De ervaren spits kon op aangeven van Rietveld de bal simpel binnen te tikken. Kort na de 0-1 knalde Griffioen uit een rebound keihard de 0-2 binnen.

In de tweede helft kwamen Appels, Janmaat, Bas Wiltenburg en Evers voor Van der Neut, Venhof, Noordman en Van der Zwart. De ploeg van trainer Redel liet de gastheren uit IJsselstein wat meer komen en zakte in. Die ene keer dat de Oudewaterse mannen wel druk vooruit zetten, veroverde Sjoerd Wiltenburg uitstekend de bal, legde hij deze breed en schoof invaller Sebas Evers hem binnen: Minuten  later was de nu ex-vlagger Bas Wiltenburg trefzeker na goed voorbereidend werk van Sven Rietveld  en Sebastiaan Evers. Het betekende de 1-4, want tussendoor had VVIJ ook nog gescoord, maar hoe deze goal tot stand kwam is de verslaggever van dienst even ontgaan. Het enige wat wel duidelijk was, is dat het vlagsignaal voor buitenspel van de nieuwe Oudewaterse grensrechter Bram Noordman genegeerd werd door de scheidsrechter.

De wedstrijd was gespeeld en leek zonder problemen uitgespeeld te worden door FCO. Totdat VVIJ met een schitterende vrije trap, zoals Roberto Carlos, Ugur Yildirim of Piet la Lau ze vroeger namen, terugkwam in de wedstrijd: 2-4.

0 Shares