FC Oudewater – Donk 3-2

FC Oudewater – Donk 3-2

Elke wedstrijd in de competitie is in feite een finale. De tegenstander van zaterdag, het Goudse Donk, kwam blakend van zelfvertrouwen naar Oudewater. Hadden zij niet net een niet voor mogelijk gehouden resultaat behaald tegen de koploper van het moment, het Esto uit Bodegraven? En was de eerder ontmoeting tegen FC Oudewater niet in een overwinning geëindigd? Alle reden om in een goed resultaat te geloven.

Na precies een kwartier wist laatste verdediger Kick van Zuijlen zijn dominerende team aan een voorsprong te helpen. Bij de tweede paal werkte hij uit een voorzet van aanvoerder Menno Venhof de bal achter de Goudse goalie Bas van de Eem; 1-0. Eerder al hadden mogelijkheden voor Sven Rietveld, Sjoerd Wiltenburg en Menno Venhof ternauwernood schipbreuk geleden. Nog geen vier minuten na de openingstreffer van lag de bal voor de tweede maal in de Goudse touwen. Weer was Van Zuijlen dit keer met een “HeadKick” de dader en fungeerde Menno Venhof als aangever; 2-0 (19e min).

Het zonder schade halen van de pauze leek alleszins mogelijk en daardoor was de treffer van de Goudse aanvoerder Jeroen Borsboom een reuze tegenvaller. Hij poeierde van zeker 22 meter via het lichaam van de in de lijn van het schot staande Bart Meuleman de 2-1 binnen (43e min). Een doelpunt met gevolgen en een keerpunt in de partij. Dat Nick van den IJssel nog een gele kaart te verteren kreeg was daarmee vergeleken peanuts, hoewel het wel een trendsettende gebeurtenis bleek te zijn.

Na de rust drong Donk aan op de verdedeging van Oudewater. Verdedigend moest FC Oudewater alle zeilen bijzetten en een reeks hoekschoppen daalde neer in de doelmond van Bart Meuleman. Daar speelden zich felle kopduels af en moest alle beschikbare lengte -Evers, Venhof, Van Zuijlen en Noordman- benut worden om nog een tegentreffer te verijdelen. Een twintigtal minuten hield de Oudewaterse verdediging stand, maar toen wist verdediger Mike Sluijter de gelijkmaker op het bord te zetten; 2-2 (65e min). Even voordien waren ook de Oudewaterse supporters wat luidruchtiger geworden om hun ploeg door de moeilijke fase heen te helpen.  Uit een onmogelijke positie bij de achterlijn liet hij een inzet los die op wonderbaarlijke wijze aan de binnenzijde van het zijnet bij de tweede paal neerplofte; 3-2. Frustratie, zure druiven, onbezonnenheid en het verlies van zelfbeheersing waren de ingrediënten voor de minuten van de blessuretijd. Gele kaarten voor Aarab en Borsboom van Donk waren het gevolg. En ook Bart Griffioen van FC Oudewater werd het.

Foto’s gemaakt door Gerard van Hooff

0 Shares